Prolexa is een esthetisch Š paramedisch centrum. Bij ons kan u terecht voor zowel schoonheidszorgen, gelaatsbehandelingen, behandelingen van cellulite, figuurcorrectie als voor kinesitherapie, littekenbehandelingen, Manuele lymfedrainage Vodder en begeleiding van CVS, fibromyalgie en chronische klachten.

Een kinesitherapeutisch programma voor de behandeling van chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.

Het programma biedt U een kinesitherapeutisch behandelingsplan dat beoogt om fibromyalgische klachten en klachten van lichamelijke moeheid te verbeteren
Het programma zal uw spierpijnen en spierspanningen merkelijk verbeteren en zal uw spieren en uw lichaam meer energie geven.
Het programma zal de belastbaarheid van uw spieren en de recuperatie van uw spieren na inspanning verbeteren waardoor er minder vlug verzuring zal optreden.

Het programma bestaat uit 3 modules:

Module 1: Personal coaching (3 weken)

Er wordt u al het nodige aangeleerd om uw spierspanning te laten dalen en wat u kunt doen om te vermijden dat uw spieren te veel afvalproducten ophopen. U krijgt inzicht in de problematiek en de werking en de doelen van de verschillende behandeltechnieken worden u uitgelegd. o.a. 1. Aanleren van stretch 2. Aanleren van bewegingshygiƫne en zelfzorg, doseren 3. Antigifhoudingen voor de spieren 4. Verhogen mentale weerbaarheid


Module 2: LPG - endermologie (2 tot 6 maanden)

De LPG therapie is een unieke en wetenschappelijke methode waarbij de weefsels tot in de diepte worden gemanipuleerd. De LPG techniek zorgt voor een stimulatie van de stofwisseling en voor een betere bloeddoorstroming in deze weefsels. LPG verhoogt en verbetert de werking van de cellen in het bindweefsel rond de spieren. Ontstekingen in het bindweefsel nemen hierdoor af. De gewrichten worden versoepeld en gestabiliseerd. Spierspanning wordt significant verminderd. Afvalstoffen en toxische stoffen worden aan uw bindweefsel onttrokken en via de lymfekanalen afgevoerd.

Aldus kunnen de spieren snel aan kracht en soepelheid winnen en worden de spieren voorbereid op inspanningen. De bewegingen worden opnieuw krachtig terwijl er een minimum aan energie gebruikt wordt. Uw lichaam wordt gezuiverd waardoor een beter energietransport tussen de cellen mogelijk wordt. De LPG techniek vermindert daarom zeer vlug spierpijn en spierspanning en verbetert de recuperatie van de spieren en versoepelt de gewrichten. De behandeling duurt 30 minuten aan een frequentie van 2 keer per week gedurende 5 weken en daarna een keer per week gedurende 10 weken.
Recent gepubliceerd onderzoek toont een belangrijk effect van de LPG methode bij de behandeling van fibromyalgische klachten (Gordon et al., Arch Phys Med, 2006, 87, 145-147).


Module 3: Trilplaat (PowerPlate)

Nadat in de vorige sessies uw klachten afgenomen zijn gaan we uw mogelijkheden verder verbeteren door een algemeen versterkend schema. De PowerPlate biedt hiervoor enorme voordelen. Er is minder kans op overbelasting van spieren en gewrichten t.o.v. de gewone fitnesstraining. Er wordt geoefend aan een frequentie van 2 x per week. Onze oefeningen zijn speciaal aangepast om CVS en fibromyalgie te behandelen en zijn gesteund op een jarenlange ervaring in de begeleiding van deze patiƫnten. Wetenschappelijk onderzoek heeft de heilzame werking van een mechanische therapie met vibraties aangetoond: een therapie van 6 maanden geeft een belangrijke verbetering in moeheid, spierpijn, stemming en quality of life (Saggini et al., Eura Medicophys, 2006, 42, 97-102).